2011. március 13., vasárnap

Spenotós tészta

Nem könnyű a gyerekekkel megetetni a spenótot, pedig rengeteg hasznos tápanyag lakozik benne. Így én egy kis csalafintaságot vetek be, ez pedig a tészta.
Bár van úgy, hogy egyik másik gyermekem így sem eszi meg, de a döntő többségében igen, ami számomra nagy öröm. :)

Hozzávalók:
  • masni tészta- azért nem írok ide mennyiséget, mivel minden családnál más-más mennyiség szükséges
  • 450g a legjobb a friss spenót, de ha nincs megteszi a fagyasztott is- lényeg ne legyen ízesített
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél póréhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg parmezán avagy ha nem parmezán akkor valami keményebb típusú sajt
  • só, bors
  • 2 kanál fenyőmag

Elkészítése:
A tésztát a leírás szerint kifőzőm. A póréhagymát fokhagymát felvágom, a sárgarépát lereszelem. Serpenyőbe teszek egy kis napraforgó vagy olíva olajat. Rádobom a hagymákat, majd a sárgarépát. Így egy kicsit sütöm, hogy a sárgarépa bepuhuljon. Majd beleteszem a spenótot, sózóm, borsozom, és jól összefőzőm. Fagyasztott spenót esetén kevesebb idő kell neki. Majd belerakom a tésztát, reszelek bele parmezán sajtot, és jól összeforgatom. A fenyőmagot olaj nélküli serpenyőben kicsit megpirítom, és a tálalásnál rakom a tetejére. Tálaláskor még megszóróm a tetejét trappista sajttal.


Íme az eredmény.

Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)