Bár van úgy, hogy egyik másik gyermekem így sem eszi meg, de a döntő többségében igen, ami számomra nagy öröm. :)
Hozzávalók:
- masni tészta- azért nem írok ide mennyiséget, mivel minden családnál más-más mennyiség szükséges
- 450g a legjobb a friss spenót, de ha nincs megteszi a fagyasztott is- lényeg ne legyen ízesített
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fél póréhagyma
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg parmezán avagy ha nem parmezán akkor valami keményebb típusú sajt
- só, bors
- 2 kanál fenyőmag
Elkészítése:
A tésztát a leírás szerint kifőzőm. A póréhagymát fokhagymát felvágom, a sárgarépát lereszelem. Serpenyőbe teszek egy kis napraforgó vagy olíva olajat. Rádobom a hagymákat, majd a sárgarépát. Így egy kicsit sütöm, hogy a sárgarépa bepuhuljon. Majd beleteszem a spenótot, sózóm, borsozom, és jól összefőzőm. Fagyasztott spenót esetén kevesebb idő kell neki. Majd belerakom a tésztát, reszelek bele parmezán sajtot, és jól összeforgatom. A fenyőmagot olaj nélküli serpenyőben kicsit megpirítom, és a tálalásnál rakom a tetejére. Tálaláskor még megszóróm a tetejét trappista sajttal.
Íme az eredmény.
Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Írj nekem. Kiváncsi vagyok a véleményedre. :)