2008. szeptember 2., kedd

Adós vagyok....

Tudom adós vagyok még elmaradt receptekkel. Ígérem, ígérem meg lesz! Csak elkezdődött az ovi! Kicsit bele kell rázódnunk. És amit nyáron nem bírtam elvégezni azt ugyebár most kell.
Amivel adós vagyok:
  • Palacsinta
  • Rakott krumpli
Ami még jön:
  • Zöldséges paradicsom leves
  • Csillag tökös - krumplis lecsó tojásos tarhonyával
  • Krumpli főzelék

Köszönöm minden kedves olvasóm türelmét.

Sajtos tejfölös tészta

A gyerekek egyik kedvenc étele a sajtos tejfölös tészta. Bármilyen formában elkészítve. Leginkább azt szereti a család, mikor a Bori készíti el nekünk. Én most az egyik változatát mutatom be. Kicsit másként...
Hozzávalók:
  • 250 g tészta: fodor metélt/ fodor kocka
  • 1 tojás
  • 250g tejföl
  • fűszerek: só, bors, 1mk majoránna, 2kk vegeta
  • sajt
Ízlés szerint:
  • szalonna
  • sonka

Elkészítése:
Tésztát főzzük ki, ahogy a tészta igényli. Akik életük első tésztáját főzik meg azoknak ajánlom, hogy kövessék a zacskón feltüntetett utasítást. Míg fő a tészta készítsük el a tejfölös szószt rá. A tojást verjük fel, ízesítsük meg, majd keverjük hozzá a tejfölt, keverjünk bele 2-3 marék sajtot. Ha a tészta kifőtt leszűrjük egy kis hideg vízzel öblítsük le, majd csurgassuk le. A kész tésztát keverjük bele az előbb elkészített tejfölös cuccba. Amiben szeretnénk készíteni tepsi/ jénai vajazzuk ki. Öntsük bele a tésztát, szórjuk meg sajttal, és 200°C-os sütőbe süssük kb 35-40 percig.
Gazdagíthatjuk szalonnával, melyet az az aljára rakva tehetünk bele, illetve felkockázva közé is keverhetünk. Gazdagíthatjuk felkockázott sonkával is.

Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéséhez!


Szalonna a tepsi/jénai aljára



Tészta a jénaiba várakozik a sajtra

Sajttal megszórt tészta sütésre várva